لیست اختراعات احسان توسلی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1395/04/12
تاریخ ثبت: 1395/10/06
خلاصه اختراع:

با توجه به تحقيقات به عمل آمده توسط مالكين اختراع، وجود ريز تركهاي اوليه ناشي از بار قبل از تقويت خمشي تير ها توسط ورقه هاي پليمر هاي اليافي باعث افزايش تاثير مقاوم سازي مي گردد.با توجه به اين كه دانشمندان همواره بر اين تلاش بوده اند تا بتوانند مقاومت خمشي تيرهاي بتني ساخته شده را افزايش دهند، بر اين اساس پيشنهاد مي گردد در مقاوم سازي خمشي تير ها قبل از چسباندن ورقه هاي پليمر‌هاي اليافي ساز وكاري براي ايجاد ترك هاي ريز اوليه (مثلا بارگذاري مصنوعي) در نظر گرفته شود. از سوي ديگر يكي از مشكلاتي كه براي مقاوم سازي سازه هاي بتني وجود دارد، باربرداري تيرهاي بتني به منظور اعمال تقويت توسط پليمرهاي اليافي است كه با طرح مورد نظر اين مشكل نيز رفع مي شود. البته اين روش در مواردي توصيه مي شود كه هدف از مقاوم سازي تنها افزايش باربري سازه و نه كاهش خيز باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/04/20
تاریخ ثبت: 1396/05/07
خلاصه اختراع:

با توجه با اينكه شكست برشي تيرهاي بتن‌آرمه در ساختمان‌هاي بتني شكستي ترد و ناگهاني و بسيار خطرناك مي‌باشد، جهت پرهيز از اين نوع شكست، روشي با عنوان كاشت در ارتفاع مقطع جهت تقويت و رفع شكست برشي در تيرهاي بتن‌آرمه پيشنهاد شده است. در اين روش بعد از سوراخ‌كاري جان تير يك بولت دو سر رزوه در ارتفاع تير كاشته شده و بكمك ترك‌متر تا ميزان مورد نياز پيش‌تنيده مي‌گردد. بمنظور ارزيابي روش تقويت پيشنهادي، يك برنامه آزمايشگاهي در آزمايشگاه بتن و سازه دانشگاه يزد تدارك ديده شد. نتايج بدست آمده از آزمايشات حاكي از نقش بسيار موثر اين روش جهت تقويت برشي تيرهاي بتن‌آرمه داراي ضعف آرماتور برشي مي‌باشد، بطوريكه با درصد پاييني از تقويت، ظرفيت نهايي تير به مقدار زيادي افزايش يافت و شكل‌پذيري مقطع نيز افزايش چشم‌گيري داشت. از آنجا كه در روش پيشنهادي هيچگونه نيازي به دسترسي به وجوه جانبي تير نيست، مناسب‌ترين روش براي تقويت تيرهاي مدفون در سقف خواهد بود.

تاریخ اظهارنامه: 1386/09/07
تاریخ ثبت: 1386/11/06
خلاصه اختراع:

يك سري از تركيبات مزدوج مشتق شده تبائين با آلكيل و آريل ماله ايميدها از طريق واكنش ديلز - آلدر تهيه و اثر ضد دردي آنها توسط آزمون فرمالين و عملكرد اختصاصي آنها از طريق مهار انقباض الكتريكي عضلات صاف ايلئوم خوكچه هندي و وازوفران مورد بررسي قرار گرفت. نتايج آزمون فرمالين و مطالعات كامپيوتري مشخص نمود با افزايش حلاليت در چربي ميزان اثر ضد دردي بالا رفته بطوري كه تركيب F بيشترين فعاليت ضد دردي را در مقايسه با مرفين از خود در فاز مزمن نشان داد. تركيبات تهيه شده در فاز حاد درد مشابه مرفين عملكرده و تنها تركيب C در اين فاز موثرتر از مرفين بوده است. تركيب C علاوه بر اثر ضد دردي قوي در هر دو فاز نسبت به مرفين با IC50 كمتري به گيرندهµ ايجاد اتصال مي نمايد و بطور اختصاصي تر عمل مي نمايد. مطالعات داكنيگ مشخص نمود كه همين تركيب در موقعيت مناسب تر با گيرنده µ نسبت به ساير تركيبات اتصال ايجاد كرده و بطور غير اختصاصي به گيرنده كاپا و دلتا اتصال مي يابد. علت فعاليت بيشتر تركيبات در فاز مزمن درد را مي توان به ساختار ليپوفيل آنها و رسيدن تركيبات به قسمتهاي داخليتر مغز دانست و يا آنرا به علت تداخل ساير سيستمهاي موثر در حس درد و مهار اين مسير بطورهمزمان دانست.

تاریخ ثبت: 1400/09/14
خلاصه اختراع:

اتصالات تير-ستون بتن آرمه نقاط حساس و كليدي قاب هاي خمشي بتن آرمه هستند كه نقش انتقال بارهاي ثقلي و جانبي را از تير به ستون بر عهده داشته و در صورت آسيب ديدن در برابر بارهاي زلزله موجب تخريب اعضا و حتي تخريب كلي سازه ميشود. يكي از مهمترين عوامل شكست اتصالات بتني، ضعف برشي هسته به دليل تركهاي قطري است كه علاوه بر انهدام اتصال، كارايي ستون را نيز مختل كرده و از آنجا كه ترميم اين ناحيه بسيار مشكل است، كارايي سازه نيز از بين مي رود. در اين اختراع، پس از بررسي هاي عددي و آزمايشگاهي بسيار بر روي اتصالات بتن آرمه، سعي شده است طرحي اجرايي و نوآورانه ارايه گردد كه بتواند با بالاترين بازده، ضعف برشي اتصالات بتني را از بين ببرد. در طرح پيشنهادي با استفاده از قرارگيري بولت هاي تقويتي بر روي نبشي هاي از قبل تعبيه شده در چهار كنج اتصال علاوه بر تقويت برشي اتصال، محصورشدگي اتصال نيز افزايش مي يابد كه اين موضوع نيز موجب بهبود عملكرد اتصال در بارهاي لرزه اي و افزايش شكلپذيري مقطع ميشود. نتايج آزمايشات و تحقيقات و همچنين ميزان اثربخشي طرح پيشنهادي در قسمت توصيف اختراع بطور مفصل ارايه گرديده است. طرح ارايه شده قابليت استفاده در ساختمانهاي موجود و ساختمانهاي در حال ساخت را دارد بگونه اي كه در ساختمانهاي موجود داراي ضعف برشي در محل چشمه اتصال ميتواند بعنوان طرح مقاومسازي و در ساختمانهاي در حال ساخت نيز ميتواند بعنوان طرح بهسازي مورد استفاده قرار گيرد.

تاریخ ثبت: 1400/09/20
خلاصه اختراع:

اتصالات تير-ستون بتن آرمه به دليل نقش كليدي كه در انتقال بارهاي ثقلي و جانبي از تير به ستون دارند از اهميت بالايي برخوردارند. با بررسي ساختمان هاي خسارت ديده در زلزله هاي اخير مشخص شده است كه اتصالات تير-ستون بتن آرمه جزء آسيب پذيرترين اعضاي قاب هاي خمشي بتن آرمه مي باشند. عمده ترين نوع شكست اتصالات بتن آرمه شكست برشي ناشي از كمبود آرماتورهاي عرضي و عدم محصوريت كامل در اين ناحيه مي باشد. شكست اتصال مي تواند خسارات جبران ناپذيري ايجاد كند و يا حتي موجب انهدام كل سازه شود. در اين اختراع، پس از مطالعات بسيار در زمينه مقاومسازي و بهسازي اتصالات تير-ستون بتن آرمه، طرحي نوآورانه و در عين حال اجرايي ارايه گرديد. بمنظور بررسي ميزان تاثير طرح تقويت پيشنهادي يك برنامه ازمايشگاهي شامل 6 نمونه اتصال تير-ستون بتن آرمه طرح ريزي شد. سيستم تقويت پيشنهادي علاوه بر اينكه از شكست برشي چشمه اتصال جلوگيري مي كند، عملكرد اين اعضا را در برابر بارهاي جانبي به مقدار قابل ملاحظه اي بهبود مي بخشد. در طرح پيشنهادي با قرارگيري نبشي هاي فولادي در چهار كنج چشمه اتصال و اتصال آن ها به يكديگر بوسيله بولت هاي پس تنيده، محصوريت در محل چشمه اتصال افزايش مي يابد. با توجه به اينكه افزايش محصوريت در محل چشمه اتصال موجب افزايش ظرفيت باربري، افزايش جذب انرژي و افزايش شكل پذيري مقطع مي شود، در ارايه روش پيشنهادي سعي شده است از اين خاصيت بتن نهايت استفاده برده شود بگونه اي كه تقويت ارايه شده موجب محصوريت كامل بلوك بتن چشمه اتصال مي شود. در اين روش علاوه بر استفاده از بولت هاي تقويتي پس تنيده در صفحه اتصال بتن آرمه كه موجب افزايش محصوريت در دو بعد درون صفحه بارگذاري مي شود، با اجراي بولت هاي پس تنيده عمود بر صفحه بارگذاري، محصوريت در جهت عمود (بعد سوم) نيز افزايش مي يابد كه اين موضوع موجب افزايش ظرفيت اتصال و بهبود عملكرد آن در بارهاي لرزه اي مي شود. نتايج مربوط به برنامه آزمايشگاهي بطور مفصل در قسمت توصيف اختراع شرح داده شده است. طرح ارايه شده قابليت استفاده در ساختمان هاي موجود و ساختمان هاي در حال ساخت را دارد بگونه اي كه در ساختمان هاي موجود داراي ضعف برشي در محل چشمه اتصال مي تواند بعنوان طرح مقاومسازي و در ساختمان هاي در حال ساخت نيز مي تواند بعنوان طرح بهسازي مورد استفاده قرار گيرد.

موارد یافت شده: 5